Locuitorii comunei Beliu sunt aşteptaţi la un eveniment dedicat Zilei Naţionale a României

Autorităţile locale din comuna Beliu vor organiza un amplu eveniment dedicat Zilei Naţionale a României. În localitatea natală a corifeului Marii Uniri, Vasile Goldiş, vor avea loc mai multe evenimente dedicate acestuia şi evenimentului de acum 100 de ani.

 

Avem obligaţia de a cinsti personalitatea lui Vasile Goldiş, fiu al localităţii care îi poartă astăzi numele. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre Centenarul Marii Uniri, eveniment ce va fi marcat şi în comuna noastră. Trebuie să ne cinstim înaintaşii, să le cunoaştem activitatea şi să nu uităm sacrificiul pe care ei l-au făcut. Noi organizăm evenimente în fiecare an, în data de 1 decembrie, însă faptul că în acest an se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire ne obligă să dăm o importanţă aparte evenimentului”, spune Emanuel Horhat-Coraş, primarul comunei Beliu.

Evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri vor debuta la ora 10,00 şi vor cuprinde: un Te Deum oficiat la bustul lui Vasile Goldiş, o ceremonie de depunere de coroane şi mai apoi un spectacol folcloric dedicat Zilei Naţionale a României.

Prima parte a evenimentelor va avea loc la bustul corifeului Marii Uniri, iar spectacolul va avea loc în incinta căminului cultural din localitatea Vasile Goldiş.

Acestă parte e evenimentului va presupune un spectacol, în cadrul căruia vor încânta publicul prezent Ansamblul Rapsozii Zărandului cu soliştii: Daniela Dudaş, Daniela Han, Vlad Şerban şi Ciprian Zopota. De asemenea, ansamblul Spciul Grâului din Beliu va susţine o reprezentaţie.

Primarul Emanuel Horhat-Coraş spune că îşi doreşte ca oamenii din întreaga comună să ia parte la acest eveniment. „Este un eveniment foarte important din viaţa comunităţii noastre, eveniment la care îi invit pe toţi locuitorii să ia parte. Este un eveniment aparte, în condiţiile în care vom sărbători Centenarul Marii Uniri”, mai spune Emanuel Horhat-Coraş.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support

Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul Dvs. tacit pentru folosirea tehnologiei "COOKIE" mai multe informații

Conform legislației europene în vigoare suntem obligați să vă informăm cu privire la folosirea tehnologiei "Cookies". Orice browser modern folosește această tehnologie, în principal pentru a vă asigura securitatea și pentru a reține opțiunile Dvs. personale folosite în procesul de navigare pe un site web. Totuși, există persoane sau entități care folosesc această facilitate, urmărindu-vă pe termen lung comportamentul de navigare on-line, ceea ce constituie, într-o opinie general acceptată în UE, o intruziune în intimitatea personală a vizitatorului.

Închide